Speel bewust


Speel bewust, veilig en verantwoord spelen

HIER ZETTEN WE DAGELIJKS OP IN
Boekel Gaming is een offline-kansspelaanbieder in de Nederlandse horeca. Je kunt vanaf 18 jaar en ouder, verantwoord en veilig spelen op onze kansspelautomaten, welke zijn te vinden op diverse horeca-locaties door het gehele land. Wij als bedrijf vinden dat we een zorgplicht hebben, en nemen dit dan ook erg serieus.

Veilig betekent een veilige spelomgeving. Het spel moet eerlijk en foutloos verlopen. Al onze kansspelautomaten zijn getoetst, gekeurd en voorzien van een merkteken conform de Nederlandse wetgeving. De Kansspelautoriteit is de instantie die erop toe ziet dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

De horecamedewerkers op locatie controleren – zo nodig – de leeftijd van onze spelers. De minimumleeftijd is 18 jaar (wettelijk minimum). Wanneer een horecamedewerker het nodig acht de leeftijd van een speler te controleren, dan wordt er om een geldig legitimatiebewijs gevraagd. Wanneer een speler dit niet kan overleggen, dan wordt de speler geweerd van de kansspelautomaat.

Verantwoord spelen, zorgt ervoor dat spelen een spel blijft. Boekel Gaming kent en onderkent de risico’s van het spel en wil die beperken en waar mogelijk voorkomen. Je kunt onderstaande maatregelen nemen om spelen leuk en verantwoord te houden. Voorkom verslaving zet jezelf niet op het spel.

Voor meer informatie over de risico’s van het spel kun je de brochure Veilig & Verantwoord Spelen hier downloaden.

Wat kun je zelf doen om veilig en verantwoord te spelen?

Je kunt pas echt genieten van het spel als je je eigen grenzen kent en serieus neemt. Om te helpen deze grenzen vooraf te bepalen en tijdens het spel extra de grenzen te bewaken, hebben wij een aantal punten voor je bedacht:

- Bepaal voor je gaat spelen een maximaal budget om te spelen;
- Zorg ervoor dat je voor het begin op de hoogte bent van de spelregels, deze zijn te vinden op de ruit van de speelautomaat of voor de video-based automaten onder de info pagina;
- Check regelmatig de info-limiet functie, dit is een overzicht van de winst of het verlies;
- Pak op tijd je winst;
- Neem pauzes, zo kun je even tot rust komen, als je tot rust bent gekomen kun je beter nadenken;
- Speel niet te lang door;
- Probeer verloren geld niet kosten wat kost “terug te winnen”;
- Speel niet met hogere inzetten dan dat je normaal speelt, om zo je verlies terug te winnen;
- Speel niet op twee machines tegelijk;
- Leen vooral geen geld om te kunnen spelen;
- Vraag jezelf af of je (nog) voor het plezier speelt;
- Neem waarschuwingen van kennissen, vrienden of familie serieus;

Signalen die duiden op onverantwoord speelgedrag

- Wanneer je vaker speelt dan je jezelf voorneemt;
- Wanneer je erg lang blijft spelen;
- Wanneer je ander speelgedrag vertoont dan je jezelf voorneemt;
- Wanneer je dwangmatig gaat spelen;
- Wanneer je problemen krijgt met je sociale omgeving;
- Wanneer je jezelf dwangmatig aangetrokken voelt door speelautomaten;
- Wanneer je financiële problemen krijgt, ten gevolge van je speelgedrag.

Informatie en advies over risico’s en preventie

Speelbewust.nl
Centrumvoorverantwoordspelen.nl
Gokkeninfo.nl
Gokwijzer.nl

Herken je de signalen bij jezelf of bij iemand in je directe omgeving? Neem dan contact op met HANDS (0800-022 00 22), een onafhankelijke instantie gespecialiseerd in telefonische hulpverlening.

Professionele hulpverlening

Wil je hulp bij het verminderen van je speelgedrag, danwel geheel stoppen met spelen? Speel je vaker dan gewenst of ondervind je andere problemen met je speelgedrag? Vraag dan een online consult aan met professionele hulpverleners via de website ‘Gokken de baas’. Op de website vind je naast uitgebreide informatie over gokproblemen een forum waar met anderen ervaringen uitwisselt kunnen worden. Bovendien is het mogelijk – volledig anoniem – een internetbehandeling aan te vragen om eventuele gokproblemen de baas te worden.

Gokkendebaas.nl, online consult
HANDS7x24.nl, directe telefonische hulpverlening
Tactus.nl, professionele verslavingszorg

Uiteraard kun je ook contact opnemen met ons bedrijf, dit kan direct of via een medewerker van de betreffende horeca-locatie. Wij kunnen je rustig uitleggen wat voor mogelijkheden er zijn op het gebied van hulp.

Heeft u vragen over gokverslaving of wilt u advies? 073 – 599 4310